Plānās pankūkas apelsīnu mērcē jeb Crepe Suzette
Sastāvdaļas:
2 olas
100 – 150 g kviešu miltu
300 ml piena
50 g sviesta
2 ēdk. cukura
škipsna sāls

Mērcei:
2 lieli apelsīni
4 ēdk. cukura
3 ēdk. apelsīnu liķiera vai 2 ēdk. brendija

Pagatavošana: 40 minūtes

1. Olas sakuļ ar cukuru un sāli, pievieno pusi no piena un miltus, izkuļ, lai nav kunkuļu. Tad piekuļ klāt mīkstu sviestu (tam ir jāpaliek neizkultam –
gabaliņos). Pievieno atlikušo pienu, ļauj mīklai sabriest. 

 

2. Apelsīniem norīvē miziņu un izspiež sulu.

 

3. Sakarsē pannu un cep pankūkas. Cepoties sviesta gabaliņi kusīs, tādējādi pankūkas būs mīkstas ar maigu sviesta aromātu.

 

4. Pannā lej apelsīnu sulu, miziņas un cukuru, maisot karsē, līdz mērce sāk karamelizēties, pielej liķieri vai brendiju, pakarsē mazu brīdi, liek iekšā salocītas pankūkas, katru pusi karsē dažas sekundes, pasniedz tikko no pannas.

Saistītie akcijas produkti: