Zivju zupa ar tomātiem un baltvīnu
Sastāvdaļas:
600 g zivju, piemēram, foreles, laša, reņģes, mencas vai skumbrijas
50 g sviesta
2 vidēji sīpoli
4 ķiploka daiviņas
4 seleriju kāti
sauja pētersīļu vai koriandra lapu
200 ml sausā baltvīna
1 kg gatavu tomātu vai 1 bundža konservētu tomatu sava sulā
bagete
eļļa cepšanai

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 40 minūtes.

1. solis – zivis ja nav filejas, izfilē un izņem asakas. Lielākās filejas sagriež mazākos gabaliņos. Sīpolu un ķiploku sasmalcina, seleriju kātus sagriez mazos kubiņos, pētersīļu vai koriandra lapas sakapā.

 

2. solis – katliņā izkausē sviestu, apcep sīpolu līdz tas ir caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, kātu selerijas. Turpina cept dažas minūtes, pieber sāli, piparus un pārlej ar baltvīnu. Samazina uguni un karsē, līdz iztvaiko puse no vīna. Pievieno zaļumus.

 

3. solis – ja izmanto svaigus tomātus – tos noblanšē, novelk miziņu un sagriez palielos kubos. Konservētajiem tomātiem izņem kāta daļu un ar roku tos saspiež vai sagriež ar nazi rupjos gabalos. Pievieno zupas pamatam. Pielej vēl klāt aptuveni ½ l ūdens un turpina vārīt vēl 10 minūtes.

 

4. solis – tad pievieno zivs gabalus un turpina vārīt vēl 5-8 minūtes. Tikmēr bageti sagriež plānās sķēlēs un pagatavo grauzdiņus - cep cepeškrāsnī 200C vai apcep uz pannas, vai nograuzdē tosterī. Pēc apgrauzdēšanas, bagātīgākai garšai var apsmerēt ar ķiploku eļļu, ko pagatavo eļļu samaļot ar ķiplokiem un nedaudz sāls.

Saistītie akcijas produkti: