Zaļo zirnīšu krēmzupa ar garšaugiem un kūpinātu lasi
Sastāvdaļas:
800 g saldētu zaļo zirnīšu
50 g sviesta
sauja piparmētru lapu
sauja koriandra (kinzas) lapu
buntīte rukolas
100 g kūpināta laša filejas
sāls

Pagatavošana: 20 minūtes

Grūtības pakāpe: viegli, iesācējiem pavārmākslā.

 

Daudzums: 4 personām.

 

Katliņā izkausē sviestu, izkarsē zirņus. Pielej 1 litru ūdens un karsē 5 minūtes. Zirņus notecina, šķidrumu atstāj.
Zirņus kopā ar koriandru un piparmētru samaļ blenderī, pakāpeniski pievienojot šķidrumu, kurā vārījās zirņi, līdz veidoja krēmīga un viendabīga masa, pievieno sāli.
Samaltos zirņus izberž caur sietu, lai atbrīvotos no zirņu miziņām. Krēmzupas biezumu var noteikt pēc patikas – pievienojot vairāk vai mazāk šķidruma. Zupu izkarsē.
Lej bļodiņās un pasniedz ar rukolas buntīti, kas aptīta ar kūpināta laša šķēli.

Saistītie akcijas produkti: