Ūdens peldē lēni cepta siera kūka ar zemeņu mērci
Sastāvdaļas:
250 g maskarpones siera
5 olas
400 ml 35% saldā krējuma
1 bundžiņa iebiezināta piena ar cukuru
1 bundžiņa pilnpiena bez cukura
mērcei:
samaltas zemenes vai citas ogas

Pagatavošana: 15 minūtes, cepšanai 1 ½ - 2 stundas, laiks atdzesēšanai.

Grūtības pakāpe: Vidēji, prasa zināmas iemaņas.

 

Kopā sakuļ sieru ar iebiezināto pienu ar cukuru, līdz nav siera kunkuļu. Pievieno pilnpienu, olas un kuļ ar mikseri 2-3 minūtes, lai masa ir viendabīga. Tad iekuļ saldo krējumu. Neputo!
Cepamo formu, bez šuvēm, viegli izsmērē ar sviestu. Uzsilda cepeškrāsni līdz 100 – 120 C. Formā ielej kūkas masu, pārsedz ar folija gabaliņu, malas pielokot, vienu malu atstājot nepielocītu, lai ir gaisa apmaiņa un neveidotos lieks mitrums.
Kūkas formu liek citā, lielākā traukā, kas pēc dziļuma nav daudz seklāks par formu, kurā ir kūka. Trauku piepilda ar karstu ūdeni tik daudz, lai būtu apņemtas vismaz ¾ no kūkas formas. Liek krāsnī un cep. Kūka ir gatava, ja, to pakustinot, viducis ir it kā stingrs un reizē arī nedaudz kustīgs.
Kūku atdzesē lēni – aukstā ūdenī. Pilnībā atdzisušu pēc vairākām stundām izņem no formas, ietin cepamajā papīrā, lai neapkalst un uzglabā ledusskapī.

Atceries: jo biezāka ir forma kūkas cepšanai, jo ilgāks laiks ir nepieciešams kūkai cepeškrāsnī. Kūku nav vēlams pārcept. Atdziestot kūka vēl ilgi uztur cepšanas temperatūru, līdz ar to tā iegūst vajadzīgo struktūru un ir pietiekami stingra un krēmīga.

Saistītie akcijas produkti: