Tomātu un sīpolu krēmzupa ar pikanto meksikāņu sieru
Sastāvdaļas:
4 sīpoli
1 lielā bundža konservētu tomātu savā sulā
1 gatavs avokado
150 g meksikāņu siera
olīveļļa
1 ēdk. bez kaudzes cukura
kukurūzas čipsi vai maizes grauzdiņi pasniegšanai
sāls
malti melnie pipari

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 30 minūtes.

1. solis – sīpolus nomizo, sagriež daivās un apcep sakarsētā eļļā līdz zeltaini. Pieber sāli, piparus un cukuru. Maisot cep līdz cukurs karamelizējas.

 

2. solis – pievieno konservētos tomātus, 700 ml ūdens un vara 10 minūtes uz mazas uguns. Visu sablendē un izberž caur sietu, lai zupa ir krēmīga.

 

3. solis – avokado pārgriež uz pusēm, izņem kaulu. Mīkstumu no mizas izgrebj ar ēdamkaroti. Iegriež plānās šķēlītēs. Meksikāņu sieru arī sagriež šķēlītēs

 

4. solis – uz sausas pannas uzsilda kukurūzas čipsus vai cepeškrāsnī sagatavo grauzdiņus. Krēmzupu pasniedz karstu ar avokado, siera šķēlītēm un kukurūzas čipsiem.

Saistītie akcijas produkti: