Strauta forele ar aromātisko piparu un cukura glazūru
Sastāvdaļas:
600 – 800 g attīrītas strauta foreles
150 g farīna cukura
1 citrona sula
1 tējk. sasmalcinātas ingvera saknes
1 ēdk. saberztu/sadrupinātu aromātisko piparu
sāls

Pagatavošana: Gatavošanas laiks: 20 minūtes.

Nelielā sausā pannā izkarsē aromātiskos piparus, pievieno cukuru, karsē līdz tas ir izkusis. Pieliek atlikušās sastāvdaļas — citrona sulu, ingveru. Maisot karsē uz nelielas uguns, līdz izveidojas bieza, viendabīga glazūra.

1. Zivi liek uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep 200 C 5 minūtes, līdz tā ir nedaudz apbrūnējusi.

2. Izņem no krāsns, pārklāj ar glazūru un turpina cept vēl 7 minūtes.

3. Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem vai blanšētiem dārzeņiem.

 

Noderīgi

Ja zivi cep sagrieztu porciju gabalos, tad cepšanas laiks ir jāsamazina par 5 minūtēm, lai tā nav pārcepusies un sausa. Šajā receptē var izmantot arī citas jūras zivis: laša fileju, skumbriju, asari, doradu.

Saistītie akcijas produkti: