Spāņu tortilla ar ceptu bekonu un parmezānu
Sastāvdaļas:
3 vidēja lieluma kartupeļi
1 sīpols
6 olas
4 ēdk. saldā krējuma
50 parmezāna siera
100 g vītinātas bekona gaļas
sāls
augu eļļa cepšanai

Pagatavošana: Gatavošanas laiks: 30 minūtes.

1. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās ceturtdaļripiņās. Sīpolu sasmalcina.

2. Pannā ielej eļļu aptuveni 1 cm dziļumā, uzkarsē. Liek iekšā sagrieztos kartupeļus un vāra eļļā līdz tie ir zeltaini, aptuveni 7-10 minūtes. Kartupeļiem ir jābūt apsegtiem ar eļļu, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļas. Neilgi pirms vārīšanas beigām pievieno sasmalcinātu sīpolu.

3. Lielā bļodā sakuļ olas –kā omletei. Nedrīkst pārputot. Pievieno saldo krējumu, sāli un pusi no parmezāna, ko sarīvē uz smalkās rīves.

4. Kad kartupeļi gatavi, tos izņem no eļļas, liek olu masā un iejauc. Lieko eļļu no pannas izlej, lej iekšā kartupeļus ar olām, liek uz uguns un kustina pannu apļveida kustībā vairākas reizes, līdz tortilla iegūst formu un nelīp klāt. Cep zem vāka uz mazas uguns, ik pa laikam pakustinot, 7 minūtes, apgriež otrādi un turpina vēl 7 minūtes. Pasniedz ar ceptu bekonu un parmezāna šķēlītēm.

 

Saistītie akcijas produkti: