Skābenēs marinēta vistas gaļa ar grilētiem dārzeņiem
Sastāvdaļas:
200 g skābeņu
prāva sauja garšaugu
1 ēd.k. mīksta medus
500 ml minerālūdens
1 citrons
600 g vistas filejas
Grilētiem dārzeņiem:
tomāti
sīpoli
ķiploki
sviesta pupas
cukini

Pagatavošana: 30 minūtes

4 personām

 

Gatavo marinādi: skābenes samaļ blenderī kopā ar garšaugiem un nedaudz minerālūdens. Iejauc medu, pieber šķipsnu sāls.

Vistas fileju attīra un sagriež pabiezās garenās šķēlēs. Iejauc skābeņu marinādē, pielejot atlikušo minerālūdeni. Marinē 20 - 30 minūtes.

Gaļu ver uz ūdenī izmērcētiem koka iesmiem pamīšus ar sagrieztiem citrona gabaliem. Grilē uz grila, cep cepeškrāsnī vai uz pannas.

Dārzeņus veselus vai sagrieztus rupjos gabalos apslaka ar olīveļļu, pārber ar sāli, pipariem un grilē. Pasniedz ar ķiploku un krējuma mērci.

Vai zinājāt? Minerālūdenspalīdz ātrāk uzsūkties marinādei un piedod gaļai mīkstumu.

 

Saistītie akcijas produkti: