Siļķe karstajā biešu marinādē ar krustnagliņām
Sastāvdaļas:
Marinādei:
1 tējk. krustnagliņu
1 tējk. aromātisko piparu jeb virces
2 lauru lapas
1 tējk. sasmalcinātas ingvera saknes
1 glāze svaigi spiestas biešu sulas
6 ēd.k. 9 % etiķa
2 ēd.k. cukura
Ēdienam:
200 g siļķes filejas
8 paipalu olas
1 vārīta biete
olīveļļa
sīpolloki
Pasniegšanai:
skābais krējums sajaukts ar mārrutkiem

Pagatavošana:

1. solis - Siļķes fileju kārto lēzenā traukā. Sausā pannā izkarsē krustnagliņas, saberztus aromātiskos piparus un lauru lapas. Pārlej ar biešu sulu, pievieno ingveru un cukuru. Marinādi karsē, līdz tā sāk kļūt nedaudz tumīga. Tad pielej etiķi, uzvāra, un karstu marinādi pārlej pār siļķes fileju. Noliek malā, lai atdziest.

 

2. solis - Novāra un noloba paipalu olas. Bieti sagriež plānās šķēlēs, apslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem. Kad siļķe ir atdzisusi, to sagriež gabaliņos un pamīšus ar biešu šķēlēm, paipalu olām un sīpollokiem saver uz bambusa iesmiņiem.

Saistītie akcijas produkti: