Sarkanie sīpoli pildīti ar sīpolu ievārījumu
Sastāvdaļas:
1 kg nelielu sarkano sīpolu
8 ēdk. olīveļļas
100 ml balzāmetiķa
100 g cukura
3 kanēļa standziņas
1 tējk. sāls
200 ml ūdens

Pagatavošana: Gatavošanas laiks - 40 minūtes, cepšanai - 10 minūtes.

1. solis - No sīpoliem izvēlas 8 nelielus, vienādus, sīpolus. Nogriež līdzeni saknes un kāta daļas. Ar asu nazi izloba vidējās sīpola kārtas, veselas atstājot vienu vai divas ārējās kārtas.

 

2. solis - Izņemtos sīpolu vidiņus un atlikušos sīpolus sagriež salmiņos. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 C. Izgrebtos sīpolus apslaka ar nedaudz olīveļļas un cep krāsnī aptuveni 10 minūtes, līdz sīpoli ir nedaudz mīksti.

 

3. solis - Katlā sakarsē atlikušo olīveļļu, liek iekšā kanēļa standziņas. Tiklīdz sāk izplatīties kanēļa aromāts, pievieno sagrieztos sīpolus un maisot cep, līdz tie nedaudz apbrūnē. Tad pievieno balzāmetiķi un sāli. Pēc pāris minūtēm pievieno cukuru, maisot turpina cepšanu, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno ūdeni un, nepārtraucot maisīšanu, karsē, līdz sīpoli ir mīksti un viss šķidrums ir iztvaikojis.

 

4. solis - Gatavo sīpolu ievārījumu pilda sīpolos. Pirms pasniegšanas uzliek kanēļa standziņas gabaliņu un izkarsē krāsnī 5 minūtes.

Saistītie akcijas produkti: