Rudzu miltu kabatiņas ar azaida gaļas un biezpiena pildījumu
Sastāvdaļas:
Mīklai:
250 g rudzu miltu
50 g kviešu miltu
1 ola
2 ēdk. eļļas
100 ml ūdens
sāls
Pildījumam:
150 g azaida gaļas
200 g biezpiena
1 sīpols
Mērcei:
100 g sviesta
400 g skābā krējuma
sāls

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 40 minūtes

1.solis – lielā bļodā ieber miltus, sāli un sajauc. Vidū uztaisa iedobi – ielej eļļu, ūdeni, iesit olu. Mīca līdz izveidojas viendabīga un stingra mīkla. Ja nepieciešams, mīcīšanas laikā vēl pievieno kviešu miltus. Mīklu atpūtina.
2.solis – smalki sagriež gaļu un sīpolus. Apcep uz pannas, nedaudz atdzesē un piejauc klāt biezpienu, pēc garšas pievieno sāli.
3.solis – mīklu plāni izveltnē, sagriež kvadrātiņos, liek virsū pildījumu un saspiež malas. Ja malas nelīp, pirms pildīšanas tās apsmērē ar ūdenī samitrinātu otiņu.
4.solis – gatavas kabatiņas vāra sālsūdenī 4-5 minūtes, pasniedz ar skābā krējuma mērci, ko pagatavo – katliņā izkausē sviestu, pievieno skābo krējumu, pieber sāli un uzkarsē.

Noderīgi
Iepriekš sagatavotu mīklu, ietītu pārtikas plēvē, var uzglabāt ledusskapī līdz vienai nedēļai. Pirms veltnēšanas to izmīca, lai ta uzsiltu un būtu elastīga. Kabatiņas var ar dažadiem pildījumiem un gatavas sasaldēt.

Saistītie akcijas produkti: