Rudzu maizes mafini ar dzērvenēm
Sastāvdaļas:
300 g rudzu miltu
150 ml piena
3 olas
100 g cukura
100 g sviesta
1 ½ tējk. cepamā pulvera
100 g svaigu vai saldētu dzērveņu
šķipsna sāls
Pasniegšanai:
putots saldais krējums vai saldējums un dzērveņu mērce

Pagatavošana: Gatavošanas laiks – 20 minūtes, cepšanai - 25 minūtes, Lurch mafinu forma.

1. solis - Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C. Olas saputo ar cukuru un šķipsnu sāls. Katliņā izkausē sviestu, pielej pienu, uzvāra, nedaudz atdzesē.

 

2. solis - Siltā piena un sviesta maisījumā iejauc olu masu. Pievieno rudzu miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un maisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

 

3. solis - Piemaisa dzērveņogas (saldētās pirms pievienošanas neatsaldē), pilda mafinu formā 2/3 no formas augstuma un cep krāsnī 25 minūtes.

Saistītie akcijas produkti: