Pufīgs franču grauzdiņš ar medus, karameļu mērci
Sastāvdaļas:
3 olas
4 ēd. k. sviesta
115 g brūnā cukura
20 g medus
200 ml saldā krējuma
1 tasīte piena
¼ tasītes miltu
1 ēd. k. kvaniļas ekstrakta
12 biezas maizes šķeles
šķipsniņa sāls

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 20 – 25 min.

1. solis - ieberiet miltus lielā bļodā un lēnām iemaisiet pienu, sāli, olas, kanēli, vaniļas ekstraktu un cukuru līdz masa ir viendabīga.

 

2. solis - vidējā karstumā uzkarsējiet krējumu pannā. Tādā pašā karstumā izkausējiet medu, lēnām pievienojiet cukuru un visu laiku maisiet, kamēr iegūstat patīkamu un zeltainu karameli, tad pievienojiet saldo krējumu.

 

3. solis - vidējā karstumā uzkarsējiet mazliet ieeļļotu katliņu vai pannu. Pilnībā izmērcējiet maizes šķēles karamelē. Apcepiet maizes šķēles no abām pusēm līdz tās ir zeltaini brunās. Pasniegt karstas.

Saistītie akcijas produkti: