Musatķirbja karstie salāti ar karamelizētām ķirbju sēklām un granātābolu sulas mērci
Sastāvdaļas:
100 g kukurūzas putraimu
300 g ūdens
2 ēdk. sviesta
4 ēdk. cukura
garšvielas (malts kanēlis, malti čili pipari, muskatrieksts)
100 g lobītu ķirbja sēklu
1 granātābols
1 šalotes vai sarkanais sīpols
400 g muskatķirbja
50 g cietā tipa siera
eļļa cepšanai
150 svaigo lapu salātu vai rukola

Pagatavošana: 40 minūtes. Polentas sagatavošanai: 1 stunda.

1.  Polentu var sagatavot jau iepriekšējā dienā. Katliņā uzvāra ūdeni, pieber sāli un ½ no sviesta. Iemaisa putraimus. Maisot vāra uz mazas uguns aptuveni 20 minūtes. Polentai jābūt biezai un kukurūzas putraimiem gandrīz mīkstiem. Ja nepieciešams, vārīšanās laikā pievieno vēl ūdeni. Polentu nedaudz „atpūtina” un izklāj uz plāts 1 cm biezumā, ļauj pilnībā atdzist.

2.  Sakarsē sausu pannu, maisot apgrauzdē ķirbja sēklas, līdz tās it kā „uzpūšas” un var just ķirbja sēklu aromātu. Iekausē klāt atlikušo sviestu, pārber ar 1 ēdk. cukura, uzkaisa kanēli un čili. Maisot karsē, līdz cukura graudiņi ir izkusuši. Sēklas pārber lēzenā traukā un atdzesē.

3. No granātābola izspiež sulu. Pievieno atlikušo cukuru un karsē uz mazas uguns līdz mērce sāk biezēt. Nedaudz atdzesē, pieber pavisam nedaudz sāls un iejauc sasmalcinātu šalotes vai sarkano sīpolu. Atdzisušo polentu sagriež kvadrāta gabaliņos vai izspiež apaļas formas.

4. Ķirbi nomizo un sagriež ½ cm plānās šķēlēs. Apcep sakarsētā eļļā, katru pusi 1 minūti. Apceptajai pusei uzber nedaudz sāls un uzrīvē muskatriekstu. Otrā pannā zeltaini brūnus apcep polentas gabaliņus. Šķīvī kārto apcepto muskatķirbi, polentas gabaliņus un svaigos lapu salātus, pārlej ar granātābolu mērci, pārkaisa ar karamelizētām ķirbju sēklām, uzrīvē nedaudz siera.

Saistītie akcijas produkti: