Krāsnī ceptas pildītas bietes ar valriekstiem
Sastāvdaļas:
4 vidēja lieluma vārītas vai krāsnī ceptas bietes
1/2 fenheļa galviņa vai 2 seleriju kāti
1 citrona sula
100 g lobītu valriekstu
1 sarkanais sīpols
olīveļļa
1 ēd.k. cukura
sāls
Pasniegšanai:
rudzu maizes grauzdiņi un skābais krējums

Pagatavošana: Gatavošanas laiks – 30 minūtes, cepšanai – 10 minūtes.

1. solis - Bietes nomizo un pārgriež gareniski uz pusēm. Nedaudz nogriež arī apakšu, lai bietes „negāzelētos”. Biešu pusītēm ar asu mazo nazīti izgrebj vidu tā, lai veidotos „trauciņš”, atstājot gar malām aptuveni ½ cm plānu maliņu. Tas nekas, ja biete grebjot ieplīst. Izgrebtos biešu vidus sasmalcina un sajauc ar citrona sulu.

 

2. solis - Pildījumam sasmalcina fenheļa sakni un apcep sakarsētā eļļā. Pievieno sasmalcinātu sīpolu, turpina cept, tad pievieno bietes, piespiež citrona sulu, pieber sāli un cukuru. Maisot cep, līdz pannā nav šķidruma. Pievieno drupinātus valriekstu. Kad bietes ir karamelizējušās, sapilda biešu pusītēs. Liek krāsnī cepties 200 C uz 10 minūtēm.

Saistītie akcijas produkti: