Krāsnī cepta zivs ar žāvētiem āboliem
Sastāvdaļas:
4 strauta foreles (var foreles vietā izmantot arī lasi, mencu vai doradu)
4 saujas žāvētu ābolu
2 citronu rīvēta miziņa un ½ citrona sula
8 ēdk. olīveļļas
sāls
pipari

Pagatavošana: Gatavošanas laiks - 20 minūtes, cepšanai – 15 minūtes.

1. solis - Ābolus liek bļodiņā un pārlej ar aptuveni puskrūzi vāroša ūdens. Ļauj āboliem sabriest.

 

2. solis - Forelēm gar muguras asaku atdala filejas. Filejas nosusina ar papīra dvieli. Kopā sakuļ citrona sulu un miziņu ar olīveļļu, sāli, pipariem un ierīvē filejas.

 

3. solis - Sakarsē krāsni līdz 200 C. Filejas cep 10 minūtes, līdz filejas ir zeltainas, tad uzliek sabriedušos žāvētos ābolus un turpina cept vēl 5 minūtes.

Saistītie akcijas produkti: