Ķiploku vistas filice
Sastāvdaļas:
1,35 kg vistas (vistu stilbiņi un/vai šķiņķīši)
40 gb. ķiploku daiviņas
1 gb. citrons
120 ml sausais baltvīns
60 ml sausais vermuts
60 ml eļļa (pēc jūsu izvēles)
Selerija vai cukini 1.5 cm klucīšos
2 ēd. k. smalki sakapāti pētersīļi
2 ēd. k. žāvētas un sasmalcinātas bazilika lapas
1 ēd. k. žāvētas un sasmalcnātas oregano lapas
šķipsniņu sasmalcinātās čili pārslas (ja jūs vēlaties pikantu)
sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 1,5 - 2 stundas.

1. solis - uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 ° C.  Ievietojiet seklā cepamtraukā vistu ar ādas pusi uz augšu, vienā kārtā un nolieciet malā. Nomizojiet ķiploku daiviņas.

 

2. solis - nomizojiet daļu no citrona miziņas, izspiediet citronu sulu un ar naža galu izņemiet redzamās sēklas.

 

3. solis - Kārtīgi samaisiet ķiplokus, vīnu, vermutu, eļļu, cukini, pētersīļus un čili pārslas vidēji lielā bļodiņā. Pārlejiet ķiploku maisījumu pāri vistai un apberiet to ar citronu miziņām, pārlejiet pāri citronu sulu. Pievienojiet sāli un piparus.

 

4. solis - Pārklājiet trauku ar foliju un cepiet 40 minūtes, pēc tam noņemt foliju un cepiet vēl 15 minūtes vai līdz brīdim, kad vista ir gatava un tās sula ir caurspīdīga. Izrotājiet pēc paša vēlēšanās.

Saistītie akcijas produkti: