Kartupeļu strūdele ar gailenēm un karsto diļļu mērci
Sastāvdaļas:
1,5 kg kartupeļu
300 g gaileņu
2 sīpoli
200 g sviesta
½ l piena
plāno lapu mīkla
sāls
Mērcei:
300 g skābā krējuma
½ citrona sula
sāls
50 g sviesta
prāva buntīte svaigu diļļu

Pagatavošana: Gatavošanas laiks: 40 minūtes. Cepšanai: 15 minūtes.

1.  Kartupeļus nomizo un izvāra, nokāš. Pievieno 100 g sviesta, uzsildītu pienu, pieber sāli un pagatavo kartupeļu biezeni.

2.  Gailenes nomazgā un apcep kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem ēdamkarotē sviesta un siltas pievieno kartupeļu biezenim.

3. Izkausē atlikušo sviestu. Ņem vienu loksni plānas lapu mīklas, pārziež ar kausēto sviestu, liek virsū nākamo mīklas loksni un atkal apziež ar sviestu — tā četras mīklas loksnes. Gar vienu malu liek kartupeļu un gaileņu biezeni gareniski un viegli satin, lai mīkla neplīstu, kā strūdeli. Virskārtu apsmērē ar sviestu. Cep 180°C 15-20 minūtes, līdz strūdele zeltaina.

4. Pannā izkausē atlikušo sviestu, apcep sagrieztas dilles. Piespiež citrona sulu, pieber sāli un pievieno skābo krējumu. Uzkarsē. Strūdeli izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, sagriež porciju gabalos un pasniedz ar karsto diļļu mērci.

 

Noderīgi!

Plāno lapu mīklu var aizvietot arī ar kārtaino mīklu ar raugu — mīklas loksnes atdala, ļauj pastāvēt siltumā 15 minūtes, liek iekšā pildījumu, aizloka, pārsmērē ar sakultu olu un cep krāsnī 15-20 minūtes.

Saistītie akcijas produkti: