Kārtainās mīklas apaļkūciņas ar vaniļas un aveņu mērcēm
Sastāvdaļas:
1 iepak. kārtainās mīklas ar raugu
1 ola un 2 olu dzeltenumi
150 ml piena
1/2 vaniļas pāksts vai 1 tējk. vaniļas cukura
80 g cukura
300 ml plombīra saldējuma
200 g aveņu
2 ēdk. balzamiko etiķa

Pagatavošana: Gatavošanas laiks - 40 minūtes.

1. Pienā ieliek vaniļas pāksti un karsē 10 minūtes. Sakuļ olu dzeltenumus ar ēdamkaroti cukura līdz izveidojas gaiša masa. Olas liek ūdenspeldē un maisot, maza strūkliņā, pievieno pienu. Karsē, līdz mērce sāk biezēt. Mērcei ir jābūt krēmīgai un līstošai. Mērci strauji atdzesē ledusūdenī.
2. Lielāko daļu aveņu liek katliņā, pievieno 50 ml ūdens, atlikušo cukuru un uzkarsē. Avenes izberž caur sietu. Mērci lej atpakaļ katliņā, pielej balzamiko etiķi un karsē uz mazas uguns, līdz tā sabiezē.
3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180C. Mīklu nedaudz atlaidina un izspiež pāra skaitli apaļas formas pamatus. Ar mazāka diametra apli pusei no pamatiem izspiež vidiņu (var izgriezt ar nazi).

4. Liek pamatus uz cepešpannas, viegli pārziež ar sakultu olu un "pielīmē" virsū izspiestos gredzenus. Cep krāsnī 10 -15 minūtes, līdz mīkla ir pacēlusies uz zeltaini brūna.

5. Izceptajām kūciņām izņem vidiņus, ielej vaniļas mērci un ieliek saldējuma bumbiņu. Uzliek ogas, pasniedz ar aveņu mērci.

 

Apaļkūciņas garšos izcili, ja pasniegs tās vēl siltas.

Saistītie akcijas produkti: