Grieķu jogurta un zefīra kārtojums ar atsvaidzinošu augļu aizdaru
Sastāvdaļas:
4 gatavi banāni
4 apelsīni
2 ēdk. cukura
gabaliņš svaigas ingvera saknes
4 vaniļas zefīri
2 pac. grieķu jogurta ar medu
svaiga piparmētra

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 20 minūtes, izturēšanai 24 stundas.

1. solis – no apelsīniem izspiež sulu, ingveru sagriež šķēlītēs. Kopā liek katliņā un vāra uz mazas uguns 10 minūtes kopa ar cukuru. Nedaudz atdzesē.

 

2. solis – nomizotus banānus sagriež ļoti plānās ripiņās, pārlej ar izkarsēto apelsīnu sulu, viegli iemaisa, liek ledusskapī līdz nākamajai dienai.

 

3. solis – zefīrus sagriež plānās šķēlītēs. Grieķu jogurtu ar medu izmaisa un pievieno sasmalcinātas piparmētras lapas.

 

4. solis – trauciņā kārtām liek zefīra šķēlītes un jogurtu. Tāpat kā augļus iztur ledusskapī līdz nākamajai dienai. Zefīra kārtojumu pasniedz kopā ar banāniem apelsīnu sulā.

 

Noderīgi – jo ilgak izturēsi augļu aizdaru ledusskapī, jo izteiktāka kļūs tā garša – lieliska atsvaidzinoša piedeva saldējumam, putotam saldam krējumam, jogurtam un plānajām pankūkām. Apelsīnu sulas garšu var papildināt ar kanēļkoka miziņu, vaniļu vai zvaigžņu anīsu.

Saistītie akcijas produkti: