Focaccia
Sastāvdaļas:
200 g tumšās olīvas bez kauliņiem
½ ēd.kar. sausais raugs
2 ēd.kar. olīveļļa
1 tēj.kar. sāls
rozmarīns
oregano
250 g milti
1 ēd.kar. cukurs
175 ml silta ūdens
200 g marinētie ķiršu tomāti

Pagatavošana:

1. solis –  bļodā sajauc cukuru ar sauso raugu un 175 ml silta ūdens. Gaida 10 minūtes līdz masa  sāk burbuļot.

 

2. solis -  miltus izsijā caur sietiņu un pievieno bļodā ar rauga masu un klāt pielej 100 ml silta ūdens un  2 ēdamkarotes olīveļļas. Visu kārtīgi samīca.

 

3. solis – no mīklas veido bumbu un noliek pastāvēt siltumā 10 minūtes.

 

4. solis – mīklu liek uz paplātes un ar pirkstiem izstaipa pa visu paplāti, pārkaisa ar sāli, rozmarīnu, oreganu, pārliek ar olīvēm un marinētiem ķiršu tomātiņiem. Liek cepeškrāsnī 200 grādos uz 10 minūtēm.

Saistītie akcijas produkti: