Cūkgaļas cepetis, glazēts ar cidoniju sīrupu
Sastāvdaļas:
1 – 1,5 kg cūkgaļas krūtiņas ar ādu un ribiņām vai šķiņķa
200 ml cidoniju sīrupa
2 tējk. sinepju
6 ķiploka daiviņas
6 ēd.k. olīveļļas
1 tējk. sāls
Pasniegšanai:
krāsnī cepti āboli
kāļi
burkāni
bietes vai pastinaki iejaukti ar olīveļļu, rozmarīnu vai timiānu un sāli

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 1 ½ stundas, marinēšanai – 24 stundas.

1. solis - Marinādei kopā samaļ pusi no cidoniju sīrupa, sinepes, ķiplokus, olīveļļu un sāli. Krūtiņai iegriež ādu, visu gaļas gabalu ierīvē ar marinādi un atstāj marinēties līdz nākamajai dienai.

 

2. solis - sakarsē krāsni līdz 220 C. Gaļu pirms cepšanas patur istabas temperatūrā, lai tā nav auksta. Šķiņķi, lai tam būtu apaļa forma, var nosiet ar pārtikas diegu. Liek krāsnī cepties ar ādu uz augšu 10 minūtes. Tad samazina krāsns temperatūru līdz 180 C, pārsedz cepeti ar foliju un turpina cept 1 stundu un 10 minūtes.

 

3. solis - Kamēr cepetis gatavojas,  sagatavo dārzeņus cepšanai. Tos cep atsevišķā pannā. Lai bietes neiekrāsotu citus dārzeņus, tos atdala ar foliju vai cepamo papīru. Dārzeņu cepšanas aptuvenais laiks ir 40 minūtes. Neilgi pirms gaļa ir gatava, to bagātīgi apziež ar cidoniju sīrupu. Gaļa ir gatava, ja, gar kaulu iedurot, iztek gaiša gaļas sula bez asinīm. Gatavu cepeti pasniedz ar dārzeņiem un cepeša sulu. Cepeša sulu var izkarsēt kopā ar skābo vai saldo krējumu.

 

Cidoniju sīrupa ātrais pagatavošanas variants: gabaliņos sagrieztas 500 g cidonijas bez sēklām savāra kopā ar 300 g cukura un 500 ml ūdens, samaļ un izkāš caur sietu. Var izmantot arī no kaltētām cidonijām vārītu sīrupu.

Saistītie akcijas produkti: