Creme brulee
Sastāvdaļas:
300 g saldais krējums
60 g cukurs
½ vaniļas pāksts
3 olas
10 g brūnais cukurs

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 50 minūtes

1. solis – katliņa ielej saldo krējumu, pievieno cukuru, pusīt vaniļas pāksts un uzvāra.

 

2. solis -  olām atdala dzeltenumu no baltuma, dzeltenumus sakuļ.

 

3. solis – kad saldais krējums sācis vārīties, izņem vaniļas pāksti un maisot pievieno sakulto olu dzeltenumu.

 

4. solis – masu salej formiņās un ūdens peldē liek cepeškrāsnī 40 minūtes 130 grādos. Krēmu atdzesē un pirms pasniegšanas pārber ar brūno cukuru un speciālu šķiltavu izkausē.

 

Ieteikumi:

Lai iegūtu labāku efektu, vaniļas pāksti pārgriež gareniski uz pusēm un ar nazi izņem sēkliņas. Pārgriezto pāksti un sēkliņas izmanto ēdienam.

Ja mājās nav speciālas sķiltavas, cukura garoziņu var iegūt uz pannas izkausējot cukuru un pārlejot krēmam.

Saistītie akcijas produkti: