Cāļu gaļas šašliks alus marinādē ar briedināta kuskusa salātiem un zaļumiem
Sastāvdaļas:
Šašlikam:
1 kg cāļu kājas
2 ēdk. sinepju
1 tējk. sāls
4 ēdk. cukura
0,5l nefiltrēta alus
Salātiem:
200 g kuskusa
4 īsie gurķi
daudz zaļumu pēc izvēles, piemēram, dilles, piparmētra, pētersīļi, koriandrs, baziliks, lociņi vai jauno puravu lapas

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 30 minūtes, marinēšanai 20 minūtes

1. solis – cāļu gaļaiizgriež kaulus, gaļu sagriež vidēja lieluma gabaliņos.
2. solis -  kopā sajauc sinepes ar cukuru un sāli, līdz cukurs izkusis un ierīvē cāļu gaļas gabaliņus. Tad pielej alu.
3. solis – kuskusu ieber lēzenā bļodā,pieber šķipsnu sāls un parlej ar vārošu ūdeni tik daudz, lai tas būtu tikko nosegts, lauj uzbriest 5 minūtes, sairdina.
4. solis – kuskusu iejauc ar sagrieztiem zaļumiem un gurķiem. Gaļu ver uz iesmiem un grilē aptuveni 10 minūtes.

Noderīgi!
Kuskusu var aizvietot ar vārītiem rīsiem vai griķiem, kas dod sātu. Svarīgi salātiem iespējami daudz pievienot zaļumus, kadi vien ir pieejami, jo tie dod svaigumu un bagātīgu garšas niansi.

Saistītie akcijas produkti: