Ar sieru un dārzeņiem pildītas kartupeļu pankūkas
Sastāvdaļas:
2 kg kartupeļu
1 sīpols
1 ola
sāls
paciņa saldētu dārzeņu maisījuma ar brokoļiem
½ paciņa svaigā siera ar gurķiem un zaļumiem
100 g Krievijas siera
skābais krējums pasniegšanai
eļļa cepšanai

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 40 minūtes.

1. solis – nomizotus kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves, ieliek mitrā marlē un nospiež sulu, ko nostādina, lai nosēžas kartupeļu ciete. Šķidrumu nolej, cieti iejauc ar kartupeļiem, rīvētu sīpolu, olu un sāli.

 

2. solis – saldētos dārzeņus noblanšē un nedaudz sasmalcina, lai vieglāk būtu pildīt pankūkas. Klāt piemaisa svaigo sieru ar gurķiem un zaļumiem.

 

3. solis – pannā ar vāku sakarsē eļļu, samazina liesmu un liek kartupeļu masu. Tiklīdz pankūkas ir nedaudz apcepušās, virsū liek dārzeņu pildījumu un atkal kartupeļu masu, izlīdzina, tupina cept.

 

4. solis – kad apakšējā pankūka ir zeltaini brūna, uzmanīgi apgriež cepšani otru pusi. Uz apceptās puses uzliek siera šķēles, samazina liesmu līdz minimumam, uzliek vāku un turpina cept vēl 6-8 minūtes. Pasniedz ar skābo krējumu.

Saistītie akcijas produkti: