Lieldienu maize
Sastāvdaļas:
500 g kviešu miltu
6 olu dzeltenumi
100 g riekstu un rozīņu maisījuma
200 ml saldā krējuma
150 g sviesta
150 g cukura
11 g sausā rauga
100 g baltās šokolādes vai cukura glazūras
raibi cukura vai šokolādes dekori

Pagatavošana:

Nepieciešama - Lurch silikona forma kēksam

 

1. solis – pagatavo ieraugu – sauso raugu sajauc ar ēdamkaroti cukura un miltu, pielej nedaudz silta ūdens, iemaisa, atstāj siltumā, lai raugs atdzīvojas.

 

2. solis – tikmēr saputo mīkstu sviestu ar ½ no cukura, atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar atlikušo cukuru līdz biezai un gaišai masai.

 

3. solis – ieraugu pārlej lielā bļodā, pievieno siltu saldo krējumu, ½ no miltiem. Piejauc klāt saputoto sviestu ar cukuru, tad olu masu. Visbeidzot piemīca klāt atlikušos miltus, kas sajaukti ar riekstiem un rozīnēm, škipsnu sāls. Mīklai jāizmīca viendabīga. 

 

4. solis – gatavu liek silikona formā, parsedz ar dvieli. Ļauj siltumā pastāvēt 30 minūtes. Uzkarsē krāsni līdz 180°C un cep 40 minūtes. Maizes gatavību nosaka ar koka irbulīti – jaiedurot, mīkla vairs nelīp pie irbulīša, maize ir gatava.

 

5. solis – izceptu Lieldienu maizi, nedaudz padzesē, izņem no formas. Kad tā ir pavisam atdzisusi, pārlej ar šokolādes vai cukura glazūru un dekorē ar cukra vai šokolādes dekoriem. 

Saistītie akcijas produkti: