Kukurūzas čauders ar svētku cepeti
Sastāvdaļas:
1 ēdamk. rafinētās rapšu eļļas
1 ēdamk. sviesta
1 burkāns
1 sīpols
2 ēdamk. miltu
300 ml piena
400 g konservētas, svaigas vai saldētas kukurūzas
1 kartupelis
200 ml dārzeņu, vistas vai gaļas buljona
cūkgaļas/vistas/tītara cepetis, kas svinībās palicis neapēsts – daudzums pēc vēlēšanas
sāls, melnie pipari, muskatrieksts
4 ēdamk. citrona sulas
sakapāti zaļumi
Recepšu autore – uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone.
Pagatavošana:

Sablenderē pusi kukurūzas. Mazos gabaliņos sagriež sīpolu, burkānu un kartupeli. Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno eļļu, tad taukvielu maisījumā liek sagriezto sīpolu un burkānu, apcep dārzeņus zeltaini brūnus. Pievieno masai miltus, izmaisa, pielej pienu, visu labi samaisot, uzvāra. Pievieno gan sablenderēto, gan neblenderēto kukurūzu, pielej buljonu, pievieno kartupeļus, sāli, melnos piparus. Ierīvē zupā mazliet muskatrieksta, visu vāra, līdz kartupeļi kļūst mīksti. Pievieno zupai smalki sagrieztu cepeša gaļu, citrona sulu un vāra vēl 2 minūtes. Pasniedz ar zaļumiem!  

Saistītie akcijas produkti: