Krāsnī cepts lasis ar garšaugiem un baltvīnu
Sastāvdaļas:
600 g laša filejas
50 g spinātu
svaigi garšaugi pēc izvēles, piemēram, dilles, estragons, koriandrs vai baziliks
50 g sviesta
1 citrons
100 ml sausā baltvīna
malti melnie pipari
sāls
eļļa cepšanai

Pagatavošana: 20 minūtes

1. solis –  no cepamā papīra izveido četrus apaļas formas „trauciņus“ un sakarsē cepeškrāsni līdz 190°C. 

 

2. solis -  citronam ar nazi nogriež mizu līdz mīkstumam un sagriež gabaliņos (sēklas izņem), iejauc ar spinātiem, rupji sagrieztiem garšaugiem un saliek izveidotajos trauciņos.

 

3. solis – lasim noņem ādu, izvelk asakas un sadala četros porciju gabalos. Uzkarsē pannā nedaudz eļļas un apcep lasi, katru pusi 2 minūtes. Apceptu lasi uzliek uz garšaugiem un spinātiem, pārlej ar baltvīnu, apsāla appiparo uzliek piciņu sviesta un turpina cept krāsnī 10 minūtes.

Saistītie akcijas produkti: