Kīšs ar spinātiem, rukolu un kaltētiem tomātiem
Sastāvdaļas:
SMILŠU MĪKLAI:
250 g kviešu miltu
150 g sviesta
2 olu dzeltenumi
sāls

PILDĪJUMAM:
50 g jauno spinatu lapiņu
50 g rukolas, sauja svaiga bazilika lapiņu
50 g kaltētu tomātu
6 olu dzeltenumi
2 olas
150 ml saldā krējuma
50 g rīveta parmezāna
sāls

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 40 minūtes, cepšanai 30 minūtes

Nepieciešama kīša forma ar ~28 cm Ø.

 

1. solis – mīkstu sviestu (istabas temperatūrā) samīca ar miltiem, olu dzeltenumiem un šķipsnu sāls, līdz izveidojas viendabīga un stingra mīkla. Atpūtina 30 minūtes.

 

2. solis – uzsilda cepeškrāsni līdz 200°C. Mīklu izveltnē un ieklāj kīša formā. Ja mīkla ieplīst, „salīmē” ar mīklas gabaliņiem. Izklāto mīklu sadursta ar dakšiņu, pārklāj ar cepamo papīru un uz pamatnes ieber zirņus vai grūbas – lai mīkla cepoties nemainītu formu. Cep krāsnī 12 minūtes, līdz veidojas zeltaina maliņa. Īsi pirms cepšanas beigām, noņem pergamentu, lai pamatne apcepas. Gatavu atdzesē.

 

3. solis – uz mīklas liek viegli saplucinātas spinātu lapiņas, rukolu, baziliku, gabaliņos saplēstus kaltētos tomātus. Pārlej ar sakultām olām un olu dzeltenumiem, kam piebērts nedaudz sāls un piekults saldais krējums. Cep krāsnī 200°C 15 minūtes vai līdz olu masa ir sarecējusi. Īsi pirms cepšanas beigām, pārkaisa ar rīvētu sieru.

Saistītie akcijas produkti: