Karstie griķu salāti iejaukti ar balzamiko etiķa mērci un dārzeņiem
Sastāvdaļas:
250 g griķu
500 g saldētu dārzeņu maisījuma
4 ēdk. balzamiko etiķa
8 ēdk. olīveļļas
1 tējk. sinepju
2 ķiploka daivas
2 tējk. cukura
sāls
šķipsna kaltēta estragona

Pagatavošana: 30 minūtes

 

4 personām

 

1.solis - Sausā uzkarsētā katliņā apcep griķus, pieber sāli uzlej . litru ūdens, vāra līdz ūdens gandrīz iztvaikojis. Uzliek vāku, atpūtina.

2.solis - Apelsīniem norīvē miziņu un izspiež sulu.

3.solis - Saldētos dārzeņus noblanšē, lai tie būtu kraukšķīgi - uz 2 minūtēm ieliek vārošā sālsūdenī, ūdeni nolej un strauji atdzesē dārzeņus aukstā ūdenī.

4.solis - Griķus iejauc ar balzamiko etiķa mērci. Sakarsē pannā nedaudz eļļas un ātri apcep dārzeņus, uzber estragonu. Dārzeņus iecilā griķos, pasniedz.

Saistītie akcijas produkti: