Grūbu salāti iejaukti ar kūpinātu vistu un sinepju mērci
Sastāvdaļas:
SALĀTIEM:
500 g vārītu grūbu
3 tomāti
50 g zaļo olīvu bez kauliņiem
300 g kūpinātas vistas, kauli izņemti

MĒRCEI:
100 g 15% Cesvaines skābā krējuma
100 g Torčin sinepju mērces ar sinepju graudiņiem
vai
200 g 15% cesvaines skābā krējuma
2 ēdk. Angļu sinepju

Pagatavošana: 15 minūtes

4 personām

 

1. solis - nepilnu sauju olīvu, bez šķidruma, liek uz dēlīša un ar naža plakano pusi uzspiež, lai tās saplacinātos un neripotu. Sasmalcina, līdz vidēji smalkiem gabaliņiem, pievieno grūbām.

 

2. solis - tomātus sagriež kubiņos un pievieno grūbām, apmaisa. Kūpinātas vistas gaļu, piemēram, krūtiņu vai kājiņas, sagriež plānās šķēlītēs.

 

3. solis - bļodiņā kopā sajauc skābo krējumu ar sinepēm vai sinepju mērci, pieber nedaudz sāls un iejauc ar grūbām, tomātiem, olīvām. Pasniedz ar sagriezto kūpinatas vistas gaļu.

 

Noderīgi!

Salātiem ir nepieciešams 250 g nevārītu grūbu. Pirms vārīšanas tās noskalo un mērcē 2h un vāra aptuveni 20 minūtes sālsūdenī. Grūbas var arī nemērcēt – rūpīgo noskalo, vāra sālsūdenī aptuveni 40-50 minūtes, ik pa laikam pielejot vārītu ūdeni, tiklīdz ūdens sāk izvārīties. Abos variantos, kad grūbas ir gandrīz gatavas un katliņā ir vēl nedaudz ūdens, katliņu noņem no uguns, piejauc piciņu sviesta, uzliek vāku un ļauj tām nobriest aptuveni 15 minūtes.

Saistītie akcijas produkti: