Citrusaugļu saldējums
Sastāvdaļas:
500 ml vaniļas plombīra saldējuma
1 apelsīns
4 citroni

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 20 minūtes, saldēšanai 30 minūtes

4 personām

 

1. solis – apelsīnam nogriež abus galus tiktāl, līdz atsegts ir apelsīna mīkstums. Liek to uz dēļa un virzienā no augšas uz leju ar asu nazi nogriež mizu līdz augļa sulīgajai daļai. Tad apelsīnam izgriež filejas, veicot iegriezumus gar daiviņu malām jeb miziņu, kas apelsīnu sadala daiviņās, līdz centram. Apelsīna filejas sagriež mazākos gabaliņos.

 

2. solis -  citronus pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Ar mazu un asu nazi izloba no citronu pusītēm mīkstumu un miziņas nesabojājot un necaurdurot mizu, jo tajos būs jāpilda pagatavotais saldējums.

 

3. solis – saldējumu izņem no iepakojuma un liek bļodā, ļauj nedaudz pakust. Tiklīdz saldējums ir nedaudz mīksts, iejauc tajā apelsīnu mīkstumu un aptuveni pusi no citronu sulas. Pilda to citronu pusītēs un liek saldētavā.

 

Noderīgi

Lai citronu pusītes būtu stabilas un negāzelētos, par pamatu izmanto tukšu olu breti.

Saistītie akcijas produkti: