Cepumu kārums ar riekstiem un plūmēm
Sastāvdaļas:
700 g Selgas cepumu
150 g sviesta
100 g iebiezinātā piena ar cukuru/ kakao
100 g žāvētu plūmju bez kauliņiem
100 g lobītu lazdu riekstu

Pagatavošana: Gatavošanas laiks 20 minūtes, ledusskapī 2h

~ 1kg ruletes

 

1. solis – pusi no cepumiem sadrupina liek bļodā un sadrupina ar rokām, otru pusi samaļ virtuves kombainā vai ar blenderi līdz sīkām drupatām, pievieno sadrupinātajiem cepumiem.

 

2. solis -  lazdu riekstus sasmalcina ar nazi vai nedaudz uzmaļ ar blenderi līdz parupjiem riekstu gabaliņiem, plūmes pārgriež uz pusēm. 

 

3. solis – riekstus un plūmes iejauc sadrupinātajos cepumos. Katliņā izkausē sviestu, iejauc iebiezināto pienu ar kakao un pievieno cepumu masai.

 

4. solis – masu kārtīgi izmīca, veido stingrus ruletes formas kukulīšus, cieši ietin pārtikas plevē un ļauj nostāvēties ledusskapī. Pasniedz plāni sagrieztus pie tējas.

 

Noderīgi

Šādi sagatavotu kārumu var sagatavot lielākos daudzumos un satītu uzglabāt saldētavā vairākus mēnešus. Pirms baudīšanas, iepriekšējā dienā, to pārvieto no saldētavas kameras uz aukstumkameru, lai atlaižas.

Saistītie akcijas produkti: