Cepti banāni ar karameļu mērci
Sastāvdaļas:
4 banāni
4 kviešu tortiljas vai plānās pankūkas
25 g sviesta
60 g cukura
200 ml piena

Pagatavošana: 20 minūtes

4 personām

 

Noderīgi!

Cik ilgi cukuru “dedzināsi”, tik izteikts rūgtums būs arī mērcei. Gatavojot karameļu mērci, ir labāk, ja piens ir istabas temperatūrā. Karameles temperatūra ir ļoti augsta, līdz ar to, lejot klāt pienu, tas sprakšķēs un savilksies karameļu gabaliņos, bet karsēšanas laikā, maisot, tie izkusīs.

 

1.solis - Banānus gareniski pārgriež uz pusēm. Pannā izkausē sviestu, pieber ēdamkaroti cukura, apcep banānus, izņem no pannas.

 

2.solis - Tajā pat pannā ieber atlikušo cukuru līdzeni pa visu pannu un nemaisot karsē, līdz cukurs ir izkusis un kļuvis brūns.

 

3.solis - Tad pakāpeniski lej klāt pienu un maisot karsē, līdz cukurs ir izkusis un sajaucies ar pienu, turpina vārīt līdz tekošas mērces konsistencei.

 

4.solis - Apceptos banānus tin tortiljās un apcep cepeškrāsnī 220°C, līdz zeltainas. Pasniedz ar karameļu mērci.

Saistītie akcijas produkti: