Ātrie biezpiena rausīši
Sastāvdaļas:
180 g cukura 2 saujas rozīņu
100 g sviesta
180 g biezpiena
2 olas
150 g kviešu miltu (var izvēlēties 50 g speltas kviešu miltu un 100 g augstākā labuma miltu)
½ tējk. cepamā pulvera
2 saujas rozīņu
Recepšu autore – uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone.
Pagatavošana:

Sviestu saputo kopā ar cukuru. Biezpienu izberž caur sietu un pievieno sviesta un cukura maisījumam. Kārtīgi izmīcot, vienu pēc otras mīklai pievieno olas. Iesijā mīklā miltus un cepamo pulveri, visu labi samaisa. Beigās pievieno mīklai nomazgātas un nosusinātas rozīnes. Līdz 180C sakarsē cepeškrāsni. Mīklu pilda nelielās formiņās (aizpildot 2/3 formas) un cep 15 minūtes. No mīklas var gatavot arī vienu lielu rausi – tas jācep aptuveni 45 minūtes.  

Saistītie akcijas produkti: